Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ellebybakelser

 
Skriv ut

Gott! Till Godkännarna: BORTTAGNING AV BILD!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt ihop vetemjöl, farinsocker, smör och vatten. Ställ det eventuellt en stund i kylskåpet. Klä fyra oljesmorda formar med löstagbar botten (cirka 12 cm i diameter) med deg.
  2. Grädda dem i 200 graders ugnsvärme i 10 minuter. Följ anvisningarna på förpackningen angående blötläggning av gelatinbladen. Smält dem i en aning av lingondrickan. Rör ut de smälta bladen med övrig dryck. Fördela i fyra låga formar och ställ att stelna.
  3. Fyll formarna med lingongelé och lingon. Klicka på grädde och strö över farinsocker och kanel. Toppa med en myntakvist.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.