Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emmakaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En saftig sockerkaka med fyllning av nötter och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen under vispning.
  3. Mal mandeln och blanda med mjöl, bakpulver och bikarbonat. Vänd ner i smeten tillsammans med gräddfilen.
  4. Hacka nötterna och blanda med farinsocker, mjöl, kanel och matfett.
  5. Häll hälften av smeten i en smord och bröad 2 liters form. Strö i hälften av fyllningen och klicka i resten av smeten. Strö det sista av fyllningen ovanpå.
  6. Grädda i 55 minuter. Låt kakan svalna och garnera med florsocker utrört i vatten, och blåbär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.