Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärssik

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 dagar
Skriv ut

En gammal och hederlig inläggning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ättikssprit, vatten och litet av saltet. Lägg i sikfileérna i lagen och ställ dem kallt 10-12 timmar. Låt filèerna rinna av. Blanda socker , alla kryddor och resten av saltet. Blanda dill, purjolök och rödlök. Varva sikfilèer, kryddblandningen och dill- och lökblandningen i ett stort kärl. Låt stå ett par timmar i rumstemperatur tills socker och saltet har smält. Ställ in fisken i kylen. Efter 1 dygn ska lagen täcka filèerna (om inte det gör det tillsätt 1 dl vatten och 2 msk rapsolja). Kan sedan avnjutas efter 2-3 dygn.
  2. Servera med nykokt mandelpotatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.