- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 dagar
Skriv ut
En gammal och hederlig inläggning
Instruktioner
- Blanda ättikssprit, vatten och litet av saltet.
Lägg i sikfileérna i lagen och ställ dem kallt 10-12 timmar.
Låt filèerna rinna av.
Blanda socker , alla kryddor och resten av saltet.
Blanda dill, purjolök och rödlök.
Varva sikfilèer, kryddblandningen och dill- och lökblandningen i ett stort kärl.
Låt stå ett par timmar i rumstemperatur tills socker och saltet har smält.
Ställ in fisken i kylen.
Efter 1 dygn ska lagen täcka filèerna (om inte det gör det tillsätt 1 dl vatten och 2 msk rapsolja).
Kan sedan avnjutas efter 2-3 dygn.
- Servera med nykokt mandelpotatis.
Publicerat den
11 januari 2010
Skriv kommentar