Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Espressokräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sugen på något kallt och gott i värmen? Då ska du prova denna krämen! Kan stå i kylskåp över natten om du vill göra klart i förväg. Täck bara över ordentligt då den lätt tar smak om det står något med stark doft i närheten.

Ingredienser

Instruktioner

Häll grädden i en kastrull och blanda i gelatinpulvret. Låt det svälla ca 5 minuter. Värm sedan upp försiktigt tills gelatinet lösts upp. Bryt sönder chokladen. Smält den, t ex i en skål över en kastrull med hett vatten. Blanda chokladen med gräddblandningen, crème fraiche, socker och kaffe och rör samman till en slät kräm. Fördela den i sex små mockakoppar. Täck över och ställ i kylskåp att kallna och stelna. Garnera med lite vispad grädde, kaffepulver och riven blockchoklad

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.