Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Espressotårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nybryggt och nybakat i en och samma förpackning. Det kan knappast dofta ljuvligare än så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, ta bort från värmen och rör ner socker, kaffepulver, kakao och vaniljsockret. Rör ner ett ägg i taget och sikta ner mjölet. Häll i smord bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 graders varm ugn i 25 minuter.
  2. Blanda grädde, socker, sirap, kaffepulver och kakao i en kastrull. Rör och sjud i 20-30 minuter. Rör ner ättikssprit och smör mot slutet. Bred över kakan.
  3. Låt den stå kallt till att stelna, det gör inget om den inte är så fast. Strö över kaffebönor och pinjenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.