Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålsciabatta

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa ciabattabröd är knapriga och har en god fänkålssmak. Dela de läckra bröden och fyll dem med godsaker inför picknicken, festen eller varför inte lunchen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt socker, fänkålsfrön, salt, 1 msk olivolja och mjöl. Arbeta ihop ett par minuter till en smidig deg.
  3. Olja in en långpanna, ca 30x40 cm, med resten av olivoljan. Tryck sedan ut degen i långpanna med oljade fingertoppar, låt jäsa 1 timma.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Skär degen i 20 bitar. Pensla degen med vatten och strö sedan över polenta.
  5. För över bitarna till smorda plåtar med polentan uppåt. Låt jäsa ytterligare 1 timma.
  6. Sätt ugnen under tiden på 200 grader. Grädda bröden mitt i ugnen 15-20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.