Dessa ciabattabröd är knapriga och har en god fänkålssmak. Dela de läckra bröden och fyll dem med godsaker inför picknicken, festen eller varför inte lunchen.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt socker, fänkålsfrön, salt, 1 msk olivolja och mjöl. Arbeta ihop ett par minuter till en smidig deg.
- Olja in en långpanna, ca 30x40 cm, med resten av olivoljan. Tryck sedan ut degen i långpanna med oljade fingertoppar, låt jäsa 1 timma.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Skär degen i 20 bitar. Pensla degen med vatten och strö sedan över polenta.
- För över bitarna till smorda plåtar med polentan uppåt. Låt jäsa ytterligare 1 timma.
- Sätt ugnen under tiden på 200 grader. Grädda bröden mitt i ugnen 15-20 minuter.
Publicerat den
22 oktober 2008
Skriv kommentar