Fänkålssmakande focaccia är gott till bla fisksoppa och buffé.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt 2 msk olivolja, fänkålsfrön och salt.
Blanda ner durumvetemjöl och nästan allt vetemjöl, spara ½ dl till utbakning.
Arbeta degen 5-10 minuter med elvispens degkrokar.
- Olja en långpanna, ca 30x40 cm. Lägg i degen och strö över lite vetemjöl, tryck försiktigt ut degen i formen. Låt jäsa 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär undertiden fänkålen i strimlor, tvärs över trådarna.
Tryck ner oliver och bitar av fänkål i degen. Ringla över 3 msk olivolja och strö över flingsalt.
- Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
Publicerat den
21 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar