Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålsfocaccia

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fänkålssmakande focaccia är gott till bla fisksoppa och buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt 2 msk olivolja, fänkålsfrön och salt. Blanda ner durumvetemjöl och nästan allt vetemjöl, spara ½ dl till utbakning. Arbeta degen 5-10 minuter med elvispens degkrokar.
  2. Olja en långpanna, ca 30x40 cm. Lägg i degen och strö över lite vetemjöl, tryck försiktigt ut degen i formen. Låt jäsa 30-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Skär undertiden fänkålen i strimlor, tvärs över trådarna. Tryck ner oliver och bitar av fänkål i degen. Ringla över 3 msk olivolja och strö över flingsalt.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.