Ett recept som har hängt med länge - Perfekt på fredagskvällen när man vill ha något gott, men inte har så gott om tid.
Instruktioner
- Skala och hacka lökarna
Bryn lök och blandfärs, som till köttfärssås
Sätt stekjärnet åt sidan och bryn champinjonerna och blanda dem sedan med lök och färs
- Tillsätt krossad tomat, kryddor, soya och grädde
Låt koka ihop 2-3 minuter
- Skär ur båda franskbröden, så de blir som skålar. Kanterna ska vara ca 1 cm tjocka och botten något tjockare.
Fyll franskorna med färsröran
Sätt in i mitten av ugnen på 200º ca 7 minuter
Strö över riven ost och sätt in i ugnen igen tills den fått färg, ca 4-5 minuter.
- Ibland lyxar jag till rätten genom att ha champinjonstuvning som topping över färsen och sedan riven ost. Då har jag inte champinjoner i själva färsröran.
Servera grönsallad till.
- LYCKA TILL!
Publicerat den
29 oktober 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott :) Full pott från mig! Kram Mia.
Det var otroligt gott ! En superrätt att bjuda vänner på vid festigheter m.m. Toppbetyg :)
super gott. jag slängde med lite vitlök och tog lite ost och vitlökspulver på locket och körede med den i ugnen. Kanon.
verkar vara jättegott! Kanske ett smart sätt att bli av med bröd som börjar bli lite torrt. Någon idé vad man kan göra av brödet som blir över? Förutom ströbröd då förstås.. ( P.s Jag skriver betyg sen när jag testat det!)
Super enkelt och jätteGOTT! Det får en 5a av mig :)
Supergott.. enkelt och snabbt att tillaga! Du får klart 5 poäng av mig!
sånt här e alltid lika gott!! Någon undrade vad man kan göra med det överblivna brödet? Jag har ett liknande recept och där använder man brödet som fyllning i köttfärsblandningen..kanske ett tips.
Låter jättegott! Är dock inte ett så stort fan av svamp, kan man hoppa över det? :)
Dessa bröd har vi gjort länge och vi kallar dem "badkar" för att de ska fyllas med färs och en god stuvning över. De är supergoda och är en bra fredagsmysrätt!
Har gjorde dessa sen vi var små, fast utan krossade tomater. Så himla enkelt och gott! :)