- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En enkel god och billig rätt som uppskattas av både stora och små. Perfekt till matlådan!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175-200 grader.
Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör och tillsätt falukorven i tärningar och baconet klippt i småbitar. Fräs ihop. Häll i de krossade tomaterna, ketchupen, buljongtärningarna och övriga kryddor. Sjud såsen på svag värme under lock ca 10 min.
- Smält under tiden smöret och rör ned mjöl. Späd med mjölken i omgångar. Sjud på medelvärme och rör om då och då. Rör ned ost.
- Smörj en ugnsfast form (av storlek liten långpanna) med höga kanter. Häll lite av ostsåsen i botten på formen och täck med lasagneplattor. Varva sedan med ostsås, falukorvsröran och plattor igen tills såsen är slut. Hur hög den blir beror på formens storlek. Iaf så sluta med lasagneplattor och ostsås.
- Grädda i nedre delen av ugnen 30-45 min. Känn med en sticka att plattorna är klara.
Publicerat den
28 januari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod variant på lasagne! Använde färska lasagneplattor och färdig ostsås. Jag tycker man helt kan ta bort saltet, den blir salt ändå av korv och bacon.
Supergott :)
Supergott! Alla i familjen uppskattade det!
Jättegott! Det här kommer jag absolut att göra fler gånger! Men jag hade inga lasagneplattor hemma, så jag kokade en hela massa spagetti och hade i...blev jättebra!!
Gott men oj vad salt det blev med bacon i!