Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorvslasagne

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel god och billig rätt som uppskattas av både stora och små. Perfekt till matlådan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör och tillsätt falukorven i tärningar och baconet klippt i småbitar. Fräs ihop. Häll i de krossade tomaterna, ketchupen, buljongtärningarna och övriga kryddor. Sjud såsen på svag värme under lock ca 10 min.
  2. Smält under tiden smöret och rör ned mjöl. Späd med mjölken i omgångar. Sjud på medelvärme och rör om då och då. Rör ned ost.
  3. Smörj en ugnsfast form (av storlek liten långpanna) med höga kanter. Häll lite av ostsåsen i botten på formen och täck med lasagneplattor. Varva sedan med ostsås, falukorvsröran och plattor igen tills såsen är slut. Hur hög den blir beror på formens storlek. Iaf så sluta med lasagneplattor och ostsås.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 30-45 min. Känn med en sticka att plattorna är klara.

Kommentarer (5)

  • Heisjo 15 mars 2008

    Jättegod variant på lasagne! Använde färska lasagneplattor och färdig ostsås. Jag tycker man helt kan ta bort saltet, den blir salt ändå av korv och bacon.

  • 78maria 23 maj 2008

    Supergott :)

  • Floskollo 31 juli 2008

    Supergott! Alla i familjen uppskattade det!

  • Annsingen83 8 september 2008

    Jättegott! Det här kommer jag absolut att göra fler gånger! Men jag hade inga lasagneplattor hemma, så jag kokade en hela massa spagetti och hade i...blev jättebra!!

  • LindaGabriella 12 november 2008

    Gott men oj vad salt det blev med bacon i!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.