Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fantomenkaka

(3 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En kaka som går snabbt att laga och räcker till många. Ungar älskar den och vuxna tackar inte nej när den serveras. Funkar bra att frysas och ta upp styckvis om det skulle bli något över. Går jättebra att göra på laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret Rör i hop ägg och socker (Inte med elvisp). Blanda ner kakao, vaniljsocker, mjöl och salt samt smält smör i äggsmeten. Häll i smord långpanna, den stora (funkar med bakplåtspapper om man vill ha det enkelt) och grädda i 12 minuter.
  3. Undertiden smälter du 75 g smör och häller i grädde, socker, sirap och kokos. Låt detta sjuda tills det tjocknar lite. Häll det över kakan och grädda ytterligare i 10 min.
  4. Låt svalna och skär upp i valfritt stora rutor.

Kommentarer (3)

  • BV 12 oktober 2011

    Vad hände med smöret i receptet? Ska det smältas och blandas ner i någon viss ordning?

  • PaulaPudding 5 november 2011

    Hur stor ska formen vara? :)

  • sostrami 5 november 2011

    Smöret ska smältas....Ska fixa det Formen jag har är stora långpannan som följde med spisen ;) Mindre form gör kakan lite tjockare Tack för att ni ser och påminner mig och rättelser som behöver göras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.