Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fatost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett klassiskt norrlänskt tillbehör, vi har det alltid till julbordet. Det är mycker jobb men oerhört gott. Går att frysa ner så man passar på att göra mycket när man väl kokar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka i hop mjölk, grädde, socker, sirap, kanel och kardemumma. Låt den koka sakta i ca 1 timme.
  2. Vispa i hop ägg, mjöl och löpen. Tillsätt det när mjölken kokat klart.
  3. Häll nu upp det i en ugnsform eller flera små aluminiumformar. Grädda i ugnen på 175-200 grader. Den ska ha fin färg och stannat av tar ca 35 minuter.
  4. Den blir lite blek i färgen, vill man ha den lite färgrikare så koka mjölkblandningen i 3-5 timmar, den ska halvera sin mängd gör sen likadant som ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.