Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festäppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergod! Ska egentligen räcka till 6 personer, men brukar bara räcka till 4 eftersom den är så god. Servera den med vispgrädde eller vaniljsås eller varför inte glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt till pajdegen och låt den vila kallt ca 30 min.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och blanda.
  3. Skala äpplena, dela dem och ta bort kärnhusen. Strimla/grovriv äpplena ner i smeten och rör om så att den blir jämn.
  4. Klä en pajform ( gärna med löstagbar kant ) med pajdegen och förgrädda i 175 grader, 8 minuter. Häll fyllningen i skalet och grädda kakan gyllenbrun ca 40 minuter. Fyllningen ska vara lös, mera som en kräm. När kakan svalnat pudras ett tunt täcke florsocker över.

Kommentarer (1)

  • gottgris 16 september 2008

    provade den här igår, det var riktigt gott. Den gick åt direkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.