Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festivalbröd

 
Skriv ut

Grannen kom in med detta bröd som tack för hjälpen och jag kan bara säga att det är gudomligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt, linfrö och solroskärnor. Blanda först i grahamsmjölet sedan ’lagom’ rågsikt och vete. Låt degen jäsa minst en timme, gärna mer.
  2. Forma till småbröd, ca 20 stycken, och låt jäsa igen. Baka i ca 250º C i ca 10 minuter eller gör två bröd som jäser och bakas i sockerkaksformar i ca 220 ºC, ca 40-45 min (lukta och banka på brödet).
  3. Om du vill ha lite sötare bröd, ta russin och/eller torkad frukt. Nötter är också gott, speciellt valnötter. Eller blanda i rivna morötter, det brukar jag ha någon gång, speciellt till soppor. Oftast är det Kajsa Warg-konceptet som styr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.