Grannen kom in med detta bröd som tack för hjälpen och jag kan bara säga att det är gudomligt.
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt, linfrö och solroskärnor. Blanda först i grahamsmjölet sedan ’lagom’ rågsikt och vete. Låt degen jäsa minst en timme, gärna mer.
- Forma till småbröd, ca 20 stycken, och låt jäsa igen. Baka i ca 250º C i ca 10 minuter eller gör två bröd som jäser och bakas i sockerkaksformar i ca 220 ºC, ca 40-45 min (lukta och banka på brödet).
- Om du vill ha lite sötare bröd, ta russin och/eller torkad frukt. Nötter är också gott, speciellt valnötter. Eller blanda i rivna morötter, det brukar jag ha någon gång, speciellt till soppor. Oftast är det Kajsa Warg-konceptet som styr.
Publicerat den
21 januari 2009
Skriv kommentar