Riktigt grova och goda frukostbullar! Passar fint med ost och en kopp starkt kaffe eller te.
Bullarna går även fint att kalljäsa under natten och baka av på morgonen
Instruktioner
- Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner allt utom saltet och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
- Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. (Om du vill kalljäsa bullarna i kyl över natten täcker du dem i stället med plast och ställer in dem i kylen. Tag ut några minuter innan de sak gräddas på morgonen.)
- Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.
Publicerat den
30 januari 2009
Skriv kommentar