Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderbärssås

 
Skriv ut

"Pontack sauce". Magisk häxbrygd på fläderbär, lite pyssel men förhöjer alla tänkbara vintergrytor särskilt till vilt. Också bra i sås till kött. Ska helst lagras minst ett par månader (enligt traditionen bäst efter 7 år...) så gör gärna ett par satser att spara om det finns rikligt med bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lösgör bären från stjälkarna så snart som möjligt efter plockning, t e x med en gaffel. Placera bären i en ugnsform tillsammans med vinägern och sätt in i ugnen på låg värme, 125º, i 4-6 timmar eller över natten. Sila sedan genom en sil, kläm ut så mycket saft som möjligt.
  2. Lägg den svartröda saften tillsammans med schalottenlök, kryddor och ingefära i en gryta och koka långsamt upp. Låt koka 20-25 min till det reducerat något.
  3. Sila åter såsen innan den igen tillåts koka 5 minuter. Häll direkt upp på varma rena flaskor och förslut. Förvara i mörkt skafferi.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.