Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderbakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Doft och smak av sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda väl. Rör i smör, mjölk och grädde.
  2. Smöra och bröa en brödform, ca 12x30 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  3. Vispa äggulor och socker poröst. Blanda majsstärkelsen med saften. Koka upp grädden. Ta grädden från plattan och rör i saften. Vispa ner den varma grädden med äggen. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt den puttra under omrörning tills krämen tjocknat. Krämen får inte koka, då klumpar den ihop sig. Låt krämen stå kallt.
  4. Mosa jordgubbarna med en gaffel i en skål. Vispa grädden tillsammans med florsocker. Kavla ut marsipanen tunt. Skär kakan i sex bitar. Dela varje bit i tre lager. Bred fläderkräm på första lagret kaka. Lägg på ett nytt lager kaka, sedan jordgubbar och slutligen det sista lagret kaka. Bred på vispgrädde och täck bakelsen med marsipan. Pudra över florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.