Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomsglass

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Tycker Du som jag, om Fläderblomssaft? Då tycker Du om Fläderblomsglass. Läskande och mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggulorna tillsammans med florsocker och vaniljsocker riktigt ljust och pösigt. Tillsätt saft och matlagningsyoghurt. Rör om väl. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. Fördela glassmeten i ca 8 vattensköljda portionsformar, eller i 1 stor form. Ställ dem kallt minst 5 timmar innan de ska serveras. Ställ glassformarna i kylen ca 15 minuter innan glassen ska avnjutas. Stick ner en kniv på sidan om glassens kant och stjälp upp glassen på tallrikar eller i glasscoupe skålar. Ringla lite koncentrerad fläderblomssaft över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.