Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderformar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Dessa mördegsformar fyllda med flädersmakande fromage är ett måste på din nästa bjudning. De kräver lite tid - men resultatet blir mycket läckert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör formarna: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, för hand eller med maskin.
  2. Tryck ut degen i formarna. Tumma ut den jämnt och längs med formarnas kant. Ställ formarna på en plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  3. Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smaksätt med flädersaften.
  4. Vispa grädden tjock. Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Smält dem i en kastrull eller i mikron. Låt gelatinlösningen svalna något. Tillsätt den sedan i äggsmeten under vispning.
  5. Rör ner grädden i smeten. Låt krämen stelna något i kyl, ca 15 minuter.
  6. Fyll formarna med fläderkrämen, likt runda kupoler. Låt formarna stå i kylskåp en stund. Garnera med choklad innan de serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.