Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fraglitébakelser

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Dessa läckra bakverk består av tunna smördegsflarn med smak av kanel och kakao. Flarnen är spröda och goda tillsammans med den lena vaniljfromagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna. Lägg dem lite omlott med långsidorna mot varandra. Blanda kakao och kanel och sikta blandningen med hjälp av en tesil över ett bakplåtspapper.
  2. Lägg smördegen på pappret och kavla ut den lätt. Vänd på degen, fyll på med kakao och kanel och kavla ytterligare lite tunnare. Vik ihop degen i tre delar och kavla ut den till en platta, ca 20x40 cm.
  3. Lägg degplattan på en bakpappersklädd plåt. Nagga den med en gaffel och täck med bakplåtspapper.
  4. Lägg en plåt direkt på degplattan. Den får inte jäsa upp under gräddningen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter. Låt plattan svalna på galler. Skär den sedan i fyra bitar, cirka 10x20 cm.
  5. Gör fromagen. Lägg gelatinbladen i en skål och täck dem med kallt vatten. Låt dem dra i 10 minuter. Vispa grädden löst med florsocker och vaniljsocker. Krama ur gelatinbladen. Smält dem på svag värme och rör ner dem i grädden. Låt stå kallt en stund.
  6. Lägg en av smördegsbottnarna på en tallrik, bred ut en tredjedel av fromagen. Varva resten av smördegslattorna och fromagen. Sikta lite kakao på översta plattan. Låt tårtan stå kallt ett par timmar eller över natten. Skär bakverket i portionsbitar. Garnera med vinbär, eller andra bär om du hellre vill det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.