På de flesta caféer serveras bulliknande bakverk. Det finns en mängd olika varianter att välja mellan, till exempel goda kringlor av olika vetedegstyper.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, 37 grader.
- Häll degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig. Tillsätt ägg, socker, salt, russin, suckat och nästan allt mjöl. Spara cirka 1 dl mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills den är smidig och släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resterande mjöl. Dela degen i 20 bitar. Rulla ut dem till smaka, jämntjocka längder, cirka 35 cm långa.
- Forma längderna till kringlor. Lägg kringlorna på en bakpappersklädd plåt. Låt kringlorna jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla kringlorna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt dem kallna på galler.
- Gör glasyren. Blanda florsocker med citronsaft till en tunn glasyr. Ringla glasyr över kringlorna.
Publicerat den
3 november 2009
Skriv kommentar