Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frankfurtkringlor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

På de flesta caféer serveras bulliknande bakverk. Det finns en mängd olika varianter att välja mellan, till exempel goda kringlor av olika vetedegstyper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, 37 grader.
  2. Häll degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig. Tillsätt ägg, socker, salt, russin, suckat och nästan allt mjöl. Spara cirka 1 dl mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills den är smidig och släpper bunkens kant.
  4. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resterande mjöl. Dela degen i 20 bitar. Rulla ut dem till smaka, jämntjocka längder, cirka 35 cm långa.
  6. Forma längderna till kringlor. Lägg kringlorna på en bakpappersklädd plåt. Låt kringlorna jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla kringlorna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt dem kallna på galler.
  8. Gör glasyren. Blanda florsocker med citronsaft till en tunn glasyr. Ringla glasyr över kringlorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.