Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredagslasagne

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lasagne med liten twist som jag hittat i någon tidning.. Men har modifierat den lite efter mitt behag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs smör och mjöl i kastrull. Häll i de övriga ingredienserna till såsen och låt sjuda upp under omrörning tills den tjocknat. Dra sedan av från plattan.
  2. Fräs löken och häll över köttfärs, soja, vitlök, olivcreme och timjan.
  3. Ta fram en ugnsfast form och lägg ett tunt lager béchamel. Lägg därefter ett lager plattor, och sedan köttfärs. Varva tills formen är full. Avsluta med béchamel. Toppa med med tomatskivor, mozzarella och basilikablad. Strö sedan över parmesan.
  4. Grädda i 200 C i ca. 20 min.
  5. Enligt ursprungs receptet ska det här räcka till 6 port. men min erfarenhet är att det blir väldigt snålt. Dubbla gärna mängden köttfärs och béchamel så blir den mycket fylligare och räcker till 6 vuxna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.