Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frökavring

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett av de godaste bröden jag har ätit är den här modifierade versionen av kavring. En grövre variant med bra tuggmotstånd, mustighet och sötma. Svårighetsgrad på detta bröd är nybörjarnivå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kväll dag 1, blötläggning: Blanda alla ingredienser och låt stå över natten.
  2. Morgon dag 2: Tillsätt vattnet i den bubbliga smeten. Smula ner jästen och rör runt tills jästen lösts upp. Häll i resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Du behöver inte knåda, det räcker med att den nätt och jämt går ihop. Degen kommer att vara ganska kletig när du är klar med den.
  3. Pensla två limpformar med lite neutral olja. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Forma två limpor och lägg dem i formarna. Låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur och grädda sedan dem i 200-225 grader i 45 minuter.
  4. Ta ut dem ur ugnen och stjälp upp limporna ur formarna. Låt svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.