Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fromagejordgubbstårta

 
Skriv ut

Varför inte baka en lite annorlunda midsommartårta? Tårtan smakar ljuvligt och du kan göra den i god tid i förväg. Sedan är det bara att garnera tårtan strax innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln och blanda samman den med 3/4 dl florsocker och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ägget med 1 dl florsocker tills smeten är ljus och pösig.
  2. Rör ner äggvitorna och mandelblandningen försiktigt i äggsmeten. Rita en rundel på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg i botten av en form med löstagbar kant. Smörj formen ordentligt både i botten och på kanten och bröa den sedan. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 35-40 minuter eller tills kakan känns torr. Tag loss kakan och låt den kallna på galler. Ugn 150°
  3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Krama ur vätskan från gelatinbladen. Värm jordgubbsaften och lägg ner gelatinbladen. Låt dem smälta. Rör ner den svalnade saften i äggsmeten .
  4. Mosa jordgubbarna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med jordgubbssylt och rivet citronskal. Vispa grädden till skum och rör ner den i smeten. Lägg tillbaka tårtbottnen i den rendiskade formen och häll fromagen över. Jämna till ytan och ställ tårtan kallt minst 3 timmar.
  5. Garnera tårtan med gräddtoppar och jordgubbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.