Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa är goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken och rör ut den i lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, hackad frukt och största delen av mjölet. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar, som rullas till längder. Skär varje längd i ca 10 bitar som rullas till släta bullar och läggs på smord plåt. Låt brödet jäsa övertäckt ca 20-30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader ca 8-10 minuter.
  2. Själv använder jag rågsikt och russin till detta baket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.