Fetaost och äpplen är gott i foccacian men med päron och västerbottensost blir det också gott. Brödet är som godast när det fortfarande är ljummet.
Instruktioner
- Smula jästen i en matberedare eller bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör & rapsolja, socker, salt, rosmarin och det mesta av mjölet spara lite till utbakning.
- Arbeta degen smidig och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda den lätt.
Ev behövs mera mjöl. Pensla en liten långpanna med smör & rapsolja eller använd lite av oljan som fetaosten ligger i.
- Kavla degen till en rektangel lika stor som långpannan. Lägg över degen i långpannan och låt den jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°. Gör fördjupningar i degen med ett finger. Tryck ner äppelbitar och fetaostbitar i fördjupningarna. Grädda i ugnen 15-20 minuter tills brödet får en vacker ljusbrun färg.
- Ta brödet ur ugnen och pensla på smör & rapsolja och avsluta med lite flingsalt. Låt svalna något innan brödet tas ur formen och skärs i bitar.
Publicerat den
3 december 2009
Skriv kommentar