Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktfoccacia

 
Skriv ut

Fetaost och äpplen är gott i foccacian men med päron och västerbottensost blir det också gott. Brödet är som godast när det fortfarande är ljummet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en matberedare eller bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör & rapsolja, socker, salt, rosmarin och det mesta av mjölet spara lite till utbakning.
  2. Arbeta degen smidig och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  3. Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda den lätt. Ev behövs mera mjöl. Pensla en liten långpanna med smör & rapsolja eller använd lite av oljan som fetaosten ligger i.
  4. Kavla degen till en rektangel lika stor som långpannan. Lägg över degen i långpannan och låt den jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°. Gör fördjupningar i degen med ett finger. Tryck ner äppelbitar och fetaostbitar i fördjupningarna. Grädda i ugnen 15-20 minuter tills brödet får en vacker ljusbrun färg.
  6. Ta brödet ur ugnen och pensla på smör & rapsolja och avsluta med lite flingsalt. Låt svalna något innan brödet tas ur formen och skärs i bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.