Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktlimpa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett bröd med äpplen, aprikoser, katrinplommon, mandel och havregryn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka mandeln och den torkade frukten t.ex. äpplen, aprikoser, katrinplommon. Blanda som du vill. Jag tog ½ dl äpple och ½ dl russin istället för 1 dl äpplen.
  2. Rosta mandeln och havregryn gyllenbrun i en teflonpanna. Blanda mjöl med bikarbonat och kanel. Rör först i övriga torra ingredienser i mjölet och sedan yoghurt, honung och vatten. Blanda allt väl.
  3. Klicka smeten i en 1,5 liters smord, avlång bakform och släta till smeten något.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a en timme vid 200 grader. Sänk gärna temperaturen efter halva tiden till 175 grader. Stjälp upp limpan på ett galler och låt kallna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.