Ett bröd med äpplen, aprikoser, katrinplommon, mandel och havregryn.
Instruktioner
- Grovhacka mandeln och den torkade frukten t.ex. äpplen, aprikoser, katrinplommon. Blanda som du vill. Jag tog ½ dl äpple och ½ dl russin istället för 1 dl äpplen.
- Rosta mandeln och havregryn gyllenbrun i en teflonpanna. Blanda mjöl med bikarbonat och kanel. Rör först i övriga torra ingredienser i mjölet och sedan yoghurt, honung och vatten. Blanda allt väl.
- Klicka smeten i en 1,5 liters smord, avlång bakform och släta till smeten något.
- Grädda i nedre delen av ugnen i c:a en timme vid 200 grader. Sänk gärna temperaturen efter halva tiden till 175 grader. Stjälp upp limpan på ett galler och låt kallna under bakduk.
Publicerat den
12 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar