Semlor med ny variant av fyllning.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en deg bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37 °. Lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt resterande, sirap, salt och kardemumma.
Tillsätt mjölet, lite i taget till en smidig men ganska lös deg.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen och arbeta samman lätt. Dela i mindre bitar, trilla ut bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna noga med uppvispat ägg.
Grädda i 250°, 6-7 minuter. Låt svalna.
- Finhacka all frukt, häll över rommen och låt dra ca 1 timme.
Dela bullarna, gröp ur lite inkråm och fyll med fruktfyllning. Vispa grädden och klicka över fyllningen. Lägg på locken och pudra florsocker över.
Publicerat den
9 februari 2010
Skriv kommentar