Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsemlor

 
Skriv ut

Semlor med ny variant av fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en deg bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37 °. Lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt resterande, sirap, salt och kardemumma. Tillsätt mjölet, lite i taget till en smidig men ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen och arbeta samman lätt. Dela i mindre bitar, trilla ut bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla bullarna noga med uppvispat ägg. Grädda i 250°, 6-7 minuter. Låt svalna.
  3. Finhacka all frukt, häll över rommen och låt dra ca 1 timme. Dela bullarna, gröp ur lite inkråm och fyll med fruktfyllning. Vispa grädden och klicka över fyllningen. Lägg på locken och pudra florsocker över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.