Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudgepaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta är en ljuvlig chokladpaj med smakrik fyllning på knaprig botten. Den kommer att tillfredsställa alla som älskar smaken av choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen. Blanda mjöl och socker. Tärna smöret. Nyp ihop smöret och mjölet. Tillsätt 1-2 msk vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kyl degen 30 minuter.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen. Skär kanten snyggt. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Gör fyllningen. Blanda socker, smör, kakao, mjöl, ägg och vaniljpulver i en stor skål. Vispa ihop med elvisp på medelhastighet till en jämn smet.
  4. Skeda upp smeten i pajskalet och stryk ytan slät med en kniv. Gräddas cirka 20 minuter tills den är fast på ytan men fortfarande lite lös inuti. Låt svalna lätt.
  5. Servera varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.