Detta är en ljuvlig chokladpaj med smakrik fyllning på knaprig botten. Den kommer att tillfredsställa alla som älskar smaken av choklad.
Instruktioner
- Gör pajdegen. Blanda mjöl och socker. Tärna smöret. Nyp ihop smöret och mjölet. Tillsätt 1-2 msk vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kyl degen 30 minuter.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen. Skär kanten snyggt. Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör fyllningen. Blanda socker, smör, kakao, mjöl, ägg och vaniljpulver i en stor skål. Vispa ihop med elvisp på medelhastighet till en jämn smet.
- Skeda upp smeten i pajskalet och stryk ytan slät med en kniv. Gräddas cirka 20 minuter tills den är fast på ytan men fortfarande lite lös inuti. Låt svalna lätt.
- Servera varm eller kall.
Publicerat den
8 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar