Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsbruschetta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en italiensk klassiker som blivit en populär smårätt på våra svenska barer och kaféer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta brödet lätt. Skala och dela vitlöksklyftorna och gnid in brödskivorna med dem. Låt brödet kallna.
  2. Skölj och halvera tomaterna, ta bort blomfäste och kärnor. Tärna tomatköttet i små tärningar och lägg dem i en skål.
  3. Dela chilifrukten på längden och ta bort kärnorna. Hacka den fint och blanda tomat och chili.
  4. Lägg brödskivorna på ett serveringsfat. Skeda över tomathacket.
  5. Skölj basilikan och torka av bladen. Trava bladen ovanpå varandra och rulla ihop dem till en rulle. Skär tunna skivor av rullen och fördela dem på tomathacket. Krydda med nymald svartpeppar och droppa över lite olivolja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.