Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kul som välkomstdrink

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa karamellerna och häll i en bringare Tillsätt vodkan i bringaren och vispa tills godiset har lösts upp.
  2. Koka upp vattnet i en 1½liters gryta och häll gelatinet, rör om till det smälter. Häll i godisblandningen i grytan med gelatinet och vispa ihop.
  3. Töm innehållet från grytan i en skål och häll i gelehallonen. Ställ in skålen i kylen eller frysen om det är bråttom.
  4. Strax innan gästerna kommer vänder du upp och ner på skålen över ett serveringsfat och har då den största gelelakritsbiten som skådats. Serveras med teskedar.

Kommentarer (15)

  • Gillsan 3 juni 2008

    Detta är superdupergott!!!!!!!!!! Hoppas ni vågar prova detta. Det går bra med vad som helst i godisväg. Denna har man ätit sig berusad på, hos Brusquini och kul hade vi.

  • mammis 18 juni 2008

    Saltlakris och hallon var kanon Kommer att göra den fler gånger Ooooooch goa och glada blev vi.........

  • Evia 1 juli 2008

    Denna har vi gjort ett par gånger och den blir alltid lika populär.

  • vanillalover 7 september 2008

    Otroligt stark och dessvärre inget för oss eller våra gäster... /Marie

  • lilas 27 maj 2009

    Detta är en riktig partyhöjare! Den gjorde succé som en kul grej på partybordet hemma hos oss, men oj så starkt! Kanonkul! Tack för receptet!

  • EbbZen 7 december 2009

    Går den att göra på något annat godis? Om man nu inte vill ha turkispeppar i menar jag.

  • brinken85 11 juni 2010

    Folk blev mycket goa å glada av denna =P

  • MajaZoya 11 februari 2011

    Jag misslyckades totalt när jag skulle få den ur skålen. Hade kanske för djup skål eller också hade den frusit lite men i vilket fall som helst lossnade översta delen av geleklumpen och resten med alla hallon satt fast i bottnen. Nästa gång tror jag att jag provar med plastfolie i botten innan jag slår i vätskan och ev en "grundare" skål. Ska i alla fall prova fler gånger för det var riktigt smarrigt, synd bara att gästerna blev utan denna gång men de fick annat att njuta av.

  • sweetiec 10 oktober 2011

    Detta låter ju jätte gott!!! Men jag undrar hur mycket det ska vara av gelehallonen och den turkiska pepparn? Det finns ju olika storlekar på påsarna.

  • dammkorn 29 oktober 2011

    Jag ska testa denna ikväll på Halloweenpartyt...återkommer när jag fått folks reaktioner...

  • lillparveln_ 29 oktober 2012

    Det borde väl funka att hälla "smeten" i sånadär man gör is i och sedan trycka ner några gelehallon i varje, eller? :)

  • Brusquini 29 oktober 2012

    Visst går det, jag har gjort det i snappsglas och serverat på det viset också.

  • mafk 1 november 2012

    Tufft...ska snart snart testa !!

  • lillparveln_ 2 november 2012

    Ännu en fråga... Kan man dra ner på vodkan utan att ändra resten i receptet?

  • Brusquini 2 november 2012

    Javisst går det, men det blir inte lika kul att dricka/äta =) Skämt åsido, vi har även gjort helt alkoholfri (vatten istället för vodka) så att även de som är chaufförer och barnen också fått känna sig välkomna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.