Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gelékakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dubbla kakor med röd vinbärsgelé emellan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser till mördegen och finfördela smöret däri. Tillsätt äggula och arbeta ihop degen. Lägg svalt en stund. Dela degen i 2 delar. Kavla ut den ena ca 2 mm tjock och tag med runt mått ut kakor. Lägg dem på en smord plåt.
  2. Kavla ut den andra degen och tag med mått ut kakor med uddar eller stjärnform. Tag ut ett hål i mitten på dem. Pensla dessa hålkakor med äggvita och strö på pärlsocker.
  3. Lägg dem på en smord plåt. Obs! De hela runda kakorna skall ej penslas.
  4. Grädda i 200 grader tills kakorna fått lite färg. Då kakorna skall serveras lägger man samman en rund och en hålkaka med lite gelé emellan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.