Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostbrasa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Våfflor som serveras tillsammans med hjortron och getost blir en mättande dessert. En smaksensation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman vatten, grädde, mjöl, salt och bakpulver till en jämn smet. Rör i smöret. Låt stå och svälla i rumstemperatur i ca 2 timmar.
  2. Passera hallonen genom en trådsil. Blanda hallonpuré och honung. Ställ kallt till servering.
  3. Blanda limesaft, sirap och ingefära. Skär osten i drygt cm tjocka skivor.
  4. Hetta upp våffeljärnet och häll i 1 dl per våffla. Grädda några minuter tills våfflorna är vackert gyllenbruna. Servera våfflorna med hjortronsylt, hallonpuré, limesirap och getost.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.