Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggkladdkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Överraska med en kladdkaka med smak av jul.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°.Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter.Vispa ägg och socker pösigt.Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant (23 cm i diameter). Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter.Den ska fortfarande vara lös i mitten.Låt kakan kallna. Sikta ev. över lite florsocker. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.