Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggpastej

 
Skriv ut

En lättlagad pastej som gör sig fint på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs lök och kycklinglever. Salta och peppra. Låt inte levern bli överstekt, den ska ha en ljus rosa kärna i mitten.
  2. Mixa levern i en mixer/matberedare med kniven.
  3. Tillsätt basilika, smör lite i taget och glögg. Krydda ev med mer salt och peppar. Häll upp i en form att stelna.
  4. Blötlägg gelatinbladet 5-10 minuter. Koka upp buljongen och glöggen, rör ner gelatinbladet. Låt geléet halvstelna, skeda över så att pastejen täcks med gelé.
  5. Ställ kallt till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.