Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godmorgonbröd

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Nygräddat till frukosten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fibrex, olja salt, ev. krydda och sirap. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar som formas till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och täck med plastfolie eller en handduk. Ställ i kylskåp över natten.
  3. Tag ut bullarna ur kylen och sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Godmorgonbröden är godast ljumna.
  4. Tips Degen till godmorgonbullarna kan även kavlas ut till en platta som man sedan trycker ut figurbullar av med hjälp av kakmått eller leksaksformar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.