Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Göteborgspepparkakor

 
  • Serverar: 250 portioner
Skriv ut

En variant på våra älskade pepparkakor. Jag älskar gräddädel eller cambozola på pepparkakan till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp farin och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.
  2. Rör ned ägg, kryddor, bikarbonat och det mesta av mjölet. Täck degen med resten av mjölet och låt den stå kallt, helst till följande dag.
  3. Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla den tunn, ca 2 mm, och ta ut kakor med önskat mått. Lägg dem på smord plåt.
  4. Grädda i 175 grader 8-10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.