Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorånstänger

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta är klassiska stänger som har en spännande glasyr med smak av kaffe. De spröda stängerna bakades förr enbart till jul, men de är lika goda året runt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, mjöl och det smälta matfettet. Rör allt till en jämn smet.
  3. Värm rånjärnet på spisen. Bred ut tunt med smet i järnet. Grädda varje rån ca 1 minut/sida. Lossa rånen. Rulla genast ihop dem till stänger. Låt dem kallna på galler.
  4. Gör glasyren: Blanda kaffe, socker och matfett i en kastrull. Låt kaffeblandningen koka till en simmig glasyr ca 10 minuter. Låt den kallna. Ringla över glasyr över gorånstängerna. Strö över de hackade hasselnötterna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.