Detta är klassiska stänger som har en spännande glasyr med smak av kaffe. De spröda stängerna bakades förr enbart till jul, men de är lika goda året runt.
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, mjöl och det smälta matfettet. Rör allt till en jämn smet.
- Värm rånjärnet på spisen. Bred ut tunt med smet i järnet. Grädda varje rån ca 1 minut/sida. Lossa rånen. Rulla genast ihop dem till stänger. Låt dem kallna på galler.
- Gör glasyren: Blanda kaffe, socker och matfett i en kastrull. Låt kaffeblandningen koka till en simmig glasyr ca 10 minuter. Låt den kallna. Ringla över glasyr över gorånstängerna. Strö över de hackade hasselnötterna.
Publicerat den
11 september 2008
Skriv kommentar