Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzolamuffins

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

De här muffinsen är matiga och goda och de passar bra till lättare måltider. Den något salta och väldigt smakrika gorgonzolaosten gör muffinsen fantastiskt goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela gorgonzolan i tärningar, ca 1x1 cm. Hacka valnötterna grovt.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ner osttärningarna och de hackade valnötterna i mjölblandningen.
  3. Vispa ägget och rör ner mjölken och det smälta smöret. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen. Blanda till en fast smet.
  4. Placera muffinsformarna på en bakpappersklädd plåt. Fördela smeten i formarna. Garnera till sist med en valnöt på toppen.
  5. Grädda muffinsen mitt i ugnen 18-20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.