Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gosenbulle

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den knäckiga glasyren har givit upphov till bakverkets lite udda namn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin, socker och ägg poröst, gärna med en elvisp. Rör ut jästen i mjölken. Blanda ner vätskan i matfettsblandningen. Tillsätt mjölet. Arbeta ihop allt till en deg. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.
  2. Riv mandelmassan. Rör ut med lite vatten så att den kan bres ut på degen. Hacka apelsinskalen fint och rör ner dem i mandelmassan.
  3. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, cirka 50x15 cm. Bred på fyllningen. Vik degplattan dubbel på längden och tryck till lätt. Skär degen i tre långa remsor.
  4. Fläta remsorna till en lång fläta. Lägg flätan på en bakpappersklädd plåt. Forma den till en rund kaka. Börja på mitten och snurra flätan till en rundel, inte för tät. Stoppa in änden under bullen så att den inte snurrar upp under jäsning och gräddning.
  5. Låt degen jäsa under bakduk ytterligare cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter.
  6. Gör glasyren. Smält matfettet i en kastrull. Rör ner mandelspån, socker, mjöl och mjölk.
  7. Ta ut gosenbullen ur ugnen och bred på glasyren. Fortsätt grädda tills den fått vacker färg, cirka 5 minuter. Låt den kallna utan bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.