Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gotlandspizza

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hon som skrivit receptet har fått det från Gotland därav namnet. Pizzan är verkligen smaskig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Häll i ljummet vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den jäsa övertäckt c:a 11/2 timme.
  2. Kavla ut degen direkt på smord bakplåt och forma till en stor rund eller rektangulär kaka.
  3. Fyllning: Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i söndersmulad köttfärs, lök och vitlök. Krydda. Låt alltsammans bli väl genombrynt.
  4. Tillsätt tomatpuré och chilisås. Späd röran med vatten. Låt småputtra på ej för stark värme c:a 10 minuter. Rör om så att det inte fastnar.
  5. Bred ut köttfärsröran på den ogräddade pizzakakan. Täck med hyvlad ost och skurna tomater. Strö över kapris.
  6. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.