Hon som skrivit receptet har fått det från Gotland därav namnet. Pizzan är verkligen smaskig.
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke. Häll i ljummet vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den jäsa övertäckt c:a 11/2 timme.
- Kavla ut degen direkt på smord bakplåt och forma till en stor rund eller rektangulär kaka.
- Fyllning:
Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i söndersmulad köttfärs, lök och vitlök. Krydda. Låt alltsammans bli väl genombrynt.
- Tillsätt tomatpuré och chilisås. Späd röran med vatten. Låt småputtra på ej för stark värme c:a 10 minuter. Rör om så att det inte fastnar.
- Bred ut köttfärsröran på den ogräddade pizzakakan. Täck med hyvlad ost och skurna tomater. Strö över kapris.
- Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
Publicerat den
16 juli 2008
Skriv kommentar