Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gourmekyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillagas i ugnen.Smaklig måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela den tinade kycklingen i lagom bitar. Lägg bitar i en skål.
  2. Blanda samman en marinad bestående av: vinet, oljan, saltet och pepparn.
  3. Slå blandningen över kycklingen och låt det dra i kylskåp minst 2 tim.
  4. Därefter tas kyckling upp ur marinaden och lägges i en ugnssäker form.
  5. Stek i 175 C i 30 min.
  6. Blanda nu samman såsen som skall slås över kycklingen i ugnen.
  7. Ta en skål och slå i grädden, äggulan, senapen, mjölet och dragonen.
  8. Smaka ev av den med salt och peppar.
  9. När kycklingen stekt i 30 min slå över såsen på kycklingen och stek sedan kycklingen ytterligare 20 min.
  10. När 10 min återstår sikta ströbrödet över kycklingen.
  11. Servera kycklingen med en fräsch sallad eller pommes frites.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.