Dessa små bakelser trollar du snabbt fram med hjälp av färdiga smördegsplattor. Gräddfyllningen kan smaksättas på flera sätt efter tycke och smak.
Instruktioner
- Börja med hornen: Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar.
- Klipp ut 8 rektangulära bitar, 12x15 cm, ur ett bakplåtspapper. Forma dem till strutar. Fäst dem med tejp. Fyll strutarna med skrynklat ugnsfolie så att de blir stadiga.
- Lägg smördegsplattorna ovanpå varandra. Kavla ut till en platta, ca 18x40 cm. Sporra, eller skär ut 8 remsor, ca 2 cm breda, ur smördegsplattan.
- Linda smördegsremsorna runt strutarna med början i spetsen på struten. Lägg hornen med skarven nedåt på ett bakpappersklädd plåt.
- Pensla hornen med vatten. Strö över socker. Grädda hornen mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt hornen svalna något. Lossa dem från pappersformen. Låt hornen kallna på galler.
- Gör fyllningen. Vispa grädden. Smaksätt grädden med konjak och apelsinskal. Fyll en gräddsprits med gräddblandningen. Spritsa gräddblandningen i hornen precis före serveringen.
- Skala apelsinen. Skär ut fruktköttet i hinnfria klyftor. Garnera gräddhornen med apelsinklyftorna.
Publicerat den
19 april 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag överraskade mina föräldrar idag med gräddhorn. De har letat efter dem på kondis i flera år. Det var MYCKET uppskattat. Perfekta enligt pappa.