Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddhorn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessa små bakelser trollar du snabbt fram med hjälp av färdiga smördegsplattor. Gräddfyllningen kan smaksättas på flera sätt efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med hornen: Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar.
  2. Klipp ut 8 rektangulära bitar, 12x15 cm, ur ett bakplåtspapper. Forma dem till strutar. Fäst dem med tejp. Fyll strutarna med skrynklat ugnsfolie så att de blir stadiga.
  3. Lägg smördegsplattorna ovanpå varandra. Kavla ut till en platta, ca 18x40 cm. Sporra, eller skär ut 8 remsor, ca 2 cm breda, ur smördegsplattan.
  4. Linda smördegsremsorna runt strutarna med början i spetsen på struten. Lägg hornen med skarven nedåt på ett bakpappersklädd plåt.
  5. Pensla hornen med vatten. Strö över socker. Grädda hornen mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt hornen svalna något. Lossa dem från pappersformen. Låt hornen kallna på galler.
  6. Gör fyllningen. Vispa grädden. Smaksätt grädden med konjak och apelsinskal. Fyll en gräddsprits med gräddblandningen. Spritsa gräddblandningen i hornen precis före serveringen.
  7. Skala apelsinen. Skär ut fruktköttet i hinnfria klyftor. Garnera gräddhornen med apelsinklyftorna.

Kommentarer (1)

  • DoctorWho 13 december 2013

    Jag överraskade mina föräldrar idag med gräddhorn. De har letat efter dem på kondis i flera år. Det var MYCKET uppskattat. Perfekta enligt pappa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.