- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Läcker sylt med hallon och granater.
Instruktioner
- Dela granatäpplena, pressa saften och kärnorna ner i en kastrull. Plocka bort de vita hinnorna. Pressa citronsaften över.
Skala äpplet och skär det i små tärningar.
- Tillsätt äpplet och hallonen i kastrullen och låt koka i ca 5 minuter.
Tillsätt sockret och koka 15-20 minuter tills kärnorna börjar bli genomskinliga.
Skumma väl under kokningen tills sylten blir helt klar.
- Häll upp en tsk sylt på en assiett och se om den stelnar. Gör den det är den klar och ska hällas upp på varma glasburkar.
- Skruva på locket och förvara gärna burkarna upp och ner för då kommer det inte in någon luft i dem.
Publicerat den
1 mars 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums dettta måste jag bara prova, jag får byta ut sockret men det ska nog gå bra, jag bara älskar granatäpplen mmmmm. Tackar så mycket för receptet
hej undrar bara hur länge en sylt kan hålla i kylen innan den blir dålig???? mvh lippo