Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Granatäppelsylt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Läcker sylt med hallon och granater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela granatäpplena, pressa saften och kärnorna ner i en kastrull. Plocka bort de vita hinnorna. Pressa citronsaften över. Skala äpplet och skär det i små tärningar.
  2. Tillsätt äpplet och hallonen i kastrullen och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt sockret och koka 15-20 minuter tills kärnorna börjar bli genomskinliga. Skumma väl under kokningen tills sylten blir helt klar.
  3. Häll upp en tsk sylt på en assiett och se om den stelnar. Gör den det är den klar och ska hällas upp på varma glasburkar.
  4. Skruva på locket och förvara gärna burkarna upp och ner för då kommer det inte in någon luft i dem.

Kommentarer (2)

  • Gillsan 1 mars 2009

    Mums dettta måste jag bara prova, jag får byta ut sockret men det ska nog gå bra, jag bara älskar granatäpplen mmmmm. Tackar så mycket för receptet

  • lippo88 12 november 2009

    hej undrar bara hur länge en sylt kan hålla i kylen innan den blir dålig???? mvh lippo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.