Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Granbarrssirap

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lite annorlunda sirap gjord på skott på gran som kommer nu på våren. Tänk bara på att du inte får plocka utan att fråga markägaren om lov!

Ingredienser

Instruktioner

Plocka skotten och skölj dem. Lägg dem sedan i en kastrull med vatten och låt sjuda ca 30 min. Det ska inte koka! Stäng av plattan och låt stå och dra i 30 min till. Sila sedan av vätskan, det brukar bli runt 2 dl. Bland lika delar socker med avkoket och låt sjuda igen tills sockret löst sig. Häll sedan på flaska. Används till pannkakor, gröt, glass mm

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.