Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grapefruktartalett

 
Skriv ut

Det kommer att bli svårt att motstå dessa vackra tartaletter med söt fyllning och grapefrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj sex tartalettformar som är 8 cm i diameter med margarin. Skala och filéa grapefrukten.
  2. Blanda mjöl och margarin i en mixer till en smulig deg. Tillsätt 1 ägg och mixa till en fast och spänstig deg. Tryck ihop degen till en boll och dela den i sex delar.
  3. Klä kanten och botten på formarna med degen. Ställ formarna på en plåt och grädda cirka 15 minuter tills gyllene och frasiga. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Vispa 3 ägg tillsammans med grapefruktskal och grapefruktsaft, socker och grädde. Portionera upp grapefruktkrämen i formarna och grädda cirka 15 minuter tills fast runt kanten. Låt svalna 10 minuter och ta ut tartaletterna ur formarna. Servera varma med de filéade grapefruktklyftorna ovanpå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.