Det kommer att bli svårt att motstå dessa vackra tartaletter med söt fyllning och grapefrukt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj sex tartalettformar som är 8 cm i diameter med margarin. Skala och filéa grapefrukten.
- Blanda mjöl och margarin i en mixer till en smulig deg. Tillsätt 1 ägg och mixa till en fast och spänstig deg. Tryck ihop degen till en boll och dela den i sex delar.
- Klä kanten och botten på formarna med degen. Ställ formarna på en plåt och grädda cirka 15 minuter tills gyllene och frasiga. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Vispa 3 ägg tillsammans med grapefruktskal och grapefruktsaft, socker och grädde. Portionera upp grapefruktkrämen i formarna och grädda cirka 15 minuter tills fast runt kanten. Låt svalna 10 minuter och ta ut tartaletterna ur formarna. Servera varma med de filéade grapefruktklyftorna ovanpå.
Publicerat den
29 september 2010
Skriv kommentar