Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grizzlyklo

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Denna kaka har fått sitt namn eftersom att cashewnöten ser ut som en klo. En saftig och god kaka med vit choklad och knapriga cashewnötter som toppas med en läcker fudgetopping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugnsvärme.
  2. Smält smöret i en stor kastrull. Vänd ner farinsocker, rör om och ta kastrullen från värmen. Rör i äggen, ett i taget. Blanda vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i kastrullen och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner den hackade chokladen.
  3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 30x20 cm. Fördela cashewnötterna jämnt över kakan. Grädda den mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Fudge: Smält chokladen, antingen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Rör ner grädden.
  5. Spritsa fudgen i valfritt mönster över kakan och strö över lite flingsalt. Skär kakan i rektangulära bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.