Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålsfräs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När det inte är säsong för färsk grönkål går det utmärkt med fryst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisarna utan att skölja dem. Blanda den rivna potatisen med 0,5 tsk salt och låt dra 10 min. Skölj grönkålen noggrant. Skär bort grova stjälkar och dela bladen i bitar. Skiva svampen fint. Skölj och halvera cocktailtomaterna. Skala och hacka vitlöksklyftan fint. Hetta upp 1 msk olivolja i en teflonstekpanna, lägg i vitlöken och fräs hastigt.
  2. Lägg ner grönkålen i pannan och fräs under omrörning. Tillsätt svampen och fräs 1-2 min. Häll på 0,5 dl vatten och några droppar soja. Krydda med peppar och låt puttra 5 min under lock.
  3. Börja med rårakorna genom att hetta upp 0,5 msk olja i en stekpanna. Bred ut 1⁄4 av den rivna potatisen i stekpannan och stek 2 min på varje sida. Lägg ner tomaterna i grönkålspannan och låt puttra 2–3 min.
  4. Ta grönkålen från plattan och håll den varm. Stek resten av rårakorna, lägg upp på tallrikar och portionera upp grönkålsfräset ovanpå. Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.