Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksformbröd

 
Grönsaksformbröd Grönsaksformbröd
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Här om veckan gjorde jag ett grönsaksbröd i bakmaskin, som blev mycket gott och hamnade på MK. Ville då prova att göra en ny variant i ugn. Detta recept är en vidareutveckling av innehåll och utseende som blev toppen. Fick en härlig höjd och underbar smak. Håller sig saftigt länge och är perfekt även som rostbröd.

Ingredienser

Instruktioner

Grovriv morötter och kålrot. Skär och hacka paprikan mycket fint. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, socker, salt och smulad buljongtärning. Rör om till allt löst sig och tillsätt sen det mesta av mjölet. Arbeta med degkrokar till det börjar bli en deg och tillsätt då grönsakerna. Knåda vidare med krokarna mycket väl ca 20 minuter så vetemjölet utvecklar jäskraften. Jäs övertäckt ca 30 minuter. Smörj 2 avlånga brödformar som rymmer ca 15-18 dl. Vält upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela i 2 bitar och kavla ut varje del till en rektangel, rulla ihop från långsidan. Lägg med skarven neråt i formen och jäs övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda nederst i ugnen ca 30-35 minuter. Knacka ur formarna och låt svalna övertäckta på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.