Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakstimbal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr. Sätt in en ugnsäker form med vatten. Smörj 4 timbalformar, som rymmer 1 dl, mycket väl. Skala rotselleri och morot, skär dem i mindre bitar. Skölj och ansa purjolöken och skär den i mindre bitar. Koka grönsaker och lök mjuka var för sig i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av ordentligt. Purea dem var för sig med 0,5 ägg och 0,5 msk Creme Fraiche. Smaka av med kryddorna. Bottna timbalformarna med rotselleripurén, sedan morots- och överst purjolökspurén. Ställ formarna i vattenbadet och grädda dem ca 30 min. De skall pösa upp och bli fasta.
  2. Låt svalna och stjälp upp. Servera med örtsås och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.