Ännu ett recept av den kända gubbröran, här lagd i pajskal och gratinerad. Mums .........
(Aluminiumremsorna rund pajkanten är till för att inte degen skall glida ner under förgräddningen)
Instruktioner
- Mät upp mjölet i en skål. Smula sönder margarinet i mjölet till en grynig massa. Blanda ner keso, arbeta till en deg. Låg degen vila i kylen minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225º. Klä en smord pajform eller en ugnssäker form med degen. Kläm fast aluminiumfolieremsor runt pajdegskanten och förgrädda pajskalet ca 15 minuter mitt i ugnen.
- Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i margarin. Hacka äggen, blanda ner dem tillsammans med ansjovisen skuren i bitar. Rör ner hackad dill.
- Gratinering: Sätt ugnen på 225º. Lägg ansjovisröran i pajskalet, strö på riven ost. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.
Publicerat den
5 juli 2008
Skriv kommentar